Vegetarische en veganistische voeding is “Mainstream” – maar zou de hele mensheid zich vleesloos willen voeden, dan was er niet genoeg voor iedereen, zegt levensmiddelenchemicus Udo Pollmer. Met co-auteurs ontrafelt hij nu in een boek de gangbare argumenten uit de gezonde veggie-wereld.
Een artikel uit de => Tiroler Tageszeitung
Tegen een veganistische namiddag heeft de strijdbare Duitse levensmiddelenchemicus Udo Pollmer geen enkel bezwaar. Hij en zijn co-auteurs van “Don’t go Veggie” – de landbouw statisticus Georg Keckl en de landbouwer en sociaalwetenschapper Klaus Alfs – stoort het, dat het afzien op vlees en andere dierlijke producten tegenwoordig een bijkans “religieuze wereldvisie” met een sektarisch karakter geworden is. Zelfs binnen de club van aanhangers bestaan er hiërarchieën: Daar kijkt de “morele vegetariër” op de “gezondheidsvegetariër” neer. De veganist veracht de vegetariër, die nog eieren en kaas op zijn bordje heeft - en voor de fruitariër liggen ze er allemaal uit. Pollmer bespeurt...